Connect with us
Like Homeschool.com on Facebook Follow Homeschool.com on Twitter Pin Homeschool.com on Pinterest Add Homeschool.com on Google+ Visit Our Homeschooling Forum Visit Our Youtube Channel
 
Homeschool.com, the #1 homeschooling community. We help you take learning from Ordinary to Extraordinary!

Look for the Homeschool.com
seal of approval for
products tested and rated
by homeschoolers.
Homeschool.com 2017 Seal of Approval

Homeschool.com Blog

aop jpeg 200 x 150

 

Test Your Homeschooler’s Presidential Knowledge

This Presidents’ Day, test your knowledge of the leaders of our land with this fun, 10-question quiz! From previous professions to the most common presidential birthplace, there’s a topic to challenge every homeschooling history buff.

  1. The University of Virginia was founded by __________.

A. John Quincy Adams

B. James Monroe

C. Thomas Jefferson

D. Andrew Jackson

 

  1. Which president was the first to travel abroad while in office?

A. Theodore Roosevelt

B. William Howard Taft

C. Warren G. Harding

D. Franklin D. Roosevelt

 

3. __________ was Princeton’s first graduate alumnus.

A. Martin Van Buren

B. John Adams

C. John Quincy Adams

D. James Madison

 

  1. Before becoming president, this man was a peanut farmer.

A. Jimmy Carter

B. John Tyler

C. Calvin Coolidge

D. Grover Cleveland

 

  1. Which president officially named The White House?

A. John Adams

B. Andrew Jackson

C. Rutherford B. Hayes

D. Theodore Roosevelt

 

  1. This man is the only president to hold a doctorate degree.

A. Herbert Hoover

B. Franklin Pierce

C. Woodrow Wilson

D. James Garfield

 

  1. How long do retired presidents and first ladies receive protection form the Secret Service after leaving office?

A. 5 years

B. 10 years

C. 15 years

D. 20 years

 

  1. Which president was the first and only to be elected unanimously by the Electoral College?

A. George Washington

B. James Monroe

C. Thomas Jefferson

D. Abraham Lincoln

 

  1. __________ was the first left-handed president.

A. James Buchanan

B. James Garfield

C. Zachary Taylor

D. William Howard Taft

 

  1. Which state is the birthplace of the greatest number of presidents?

A. Texas

B. Ohio

C. Virginia

D. Massachusetts

Answers:

  1. C
  2. A
  3. D
  4. A
  5. D
  6. C
  7. B
  8. A
  9. B
  10. C

 

Alpha Omega Publications is a leading provider of PreK-12 Christian curriculum, educational resources, and services to homeschool families worldwide. AOP follows its mission every day by creating and providing quality Christian educational materials to thousands of students through curriculum, educational books and games, support services, family entertainment, and an accredited online academy. To learn more, visit www.aop.com or call 800-622-3070.

Browse Categories


© Copyright, 2017 Homeschool.com, Inc. All rights reserved.
Web Hosting by Midtown Micro, Inc.