Connect with us
Like Homeschool.com on Facebook Follow Homeschool.com on Twitter Pin Homeschool.com on Pinterest Add Homeschool.com on Google+ Visit Our Homeschooling Forum Visit Our Youtube Channel

Carla Sonheim – The Art of Silliness

Filed under: Daily News,Educational Adventures — Tags: , — dailynews @ 4:00 am

 

BIO2

 

Artist Carla Sonheim was featured in a Homeschool.com newsletter, that was published on December 19, 2016. If you didn’t get a chance to read it in December, you can see it here.

Carla offers online homeschool art classes – and her books are wonderful! Plus, she even offers free tutorials and drawing assignments.  You might want to check them out!

Carla sent us a copy of her book, The Art of Silliness, and we thought we’d share it with you.  If you click on this link, you can see all her books – they sure are inviting!  They make you feel like you can draw!  I don’t know about you….but this is appealing to me…because I’ve never felt like I could draw anything….ever!   Now, I think there might be hope!  :)

 

 

silliness

The Art of Silliness: A Creativity Book for Everyone

Perigee Books (November 2012)

From the back cover:
A popular teacher and illustrator shares quirky, lively, interactive exercises to awaken the creative spirit in anyone.

Carla Sonheim is an illustrator and creativity workshop instructor who’s beloved for her innovative projects and techniques designed to help anyone discover a more spontaneous, playful approach to creating. The goal: to get participants simply to play, for as little as ten minutes a day, with pen and paper, thoughts and images. It’s amazing to discover how a shot of silliness—creating like a kid does for just ten minutes—can positively inspire your outlook, your “real work,” and more.

Fully interactive and illustrated with Carla’s charming drawings throughout, The Art of Silliness will delight the child in everyone.

To purchase a signed copy of her book, The Art of Silliness, directly from Carla:

https://www.etsy.com/shop/carlasonheim

To purchase online:
amazon.com
• Barnes & Noble • Independent Bookstores

Want to know MORE about Carla? – You can check out her website here.

 

 

Great Courses Plus!

Filed under: Daily News,Educational Adventures — Tags: , — dailynews @ 4:00 am
The Great Courses Plus

   The Great Courses Plus

There are a lot of reasons to homeschool, but very rarely does anyone ever say, “I’m going to homeschool because I know more about vacuum polarization and quantum tunneling than a physics teacher.”

Let’s face it, none of us are experts in everything. Homeschool classes help. Textbooks, worksheets, and tutors can sometimes fill in the gaps. But for me, and many homeschool moms, the lifesaver in the areas where we have shortcomings have been the Great Courses.

I found a few Great Courses at the library and then started ordering one or two throughout the year. They’re on the pricey side, but when they’re on sale, they’re a good investment because the quality is top-notch. The professors are all from ivy-league or leading universities and colleges, or they’re experts in their field, like the geologist from National Geographic. That guy knows way more about ancient ecosystems than I could ever hope to. They’re professionally produced and visually beautiful (although we have a few on CD that we’ve used for car trips – the music ones tend to be perfect for this).

Last year, The Great Courses started offering an online service called The Great Courses Plus, where we got access to stream pretty much the entire library, whenever we wanted, wherever we wanted, and as much as we wanted, for an annual subscription. What I especially appreciate about this service is we can pick and choose certain lectures that tie into our current focus of study, rather than going through an entire course, which sometimes can be too much information or take us too far ahead of our lesson. It’s easy for the kids to watch what they want, and review what they need in order to take notes or grasp a topic. I even ended up donating hard-copy courses I had bought to the library because all the DVDs we have were already on The Great Courses Plus. Two points for decluttering AND charity!

The accessibility is another huge benefit for me. One reason we homeschool is so we can travel. It was incredibly convenient to be able to pull out my tablet, open the course on National Parks, and hear about the processes that produced Yellowstone’s geothermal formations, specifically the geysers, while we were ON OUR WAY TO YELLOWSTONE!

So while I may not be qualified to teach quantum tunneling and ancient ecosystems, I am glad I have this trustworthy resource at my fingertips, full of people who are.

 

Check out The Great Courses Plus and start your free trial:

www.TheGreatCoursesPlus.com

 

 

 

FREEBIE FEBRUARY – Just a Few Days Left!

Freebie-Feb-2017-Mini

 

As they say, “All good things must come to an end”…. and FREEBIE FEBRUARY is no exception.

Tuesday is the last day.

If you haven’t checked FREEBIE FEBRUARY out, please do so now, while there is still time.  If you have visited the page, please click over again.  A number of new listings were added during the month – and we don’t want you to miss a thing.

FREEBIE FEBRUARY – it sure is FUN!

A FREEBIE FEBRUARY FREEBIE!

Freebie-Feb-2017-Mini

 

Forcefiled offers a FREE 30 Day Trial – Manage/Monitor Your Kids’ Online Activity.

 

30 day trial

 

Plus, there are LOTS of other free trials, samples, downloads at Homeschool.com’s FREEBIE FEBRUARY event. Check it out!

Enter to Win – a CalcuPak!

 

Freebie-Feb-2017-Mini

 

You can enter to win a download of CalcuPaks from School Made Simple – as part of Homeschool.com’s FREEBIE FEBRUARY event!

 

simple

CalcuPak 1 includes all the guides, drills, and keys in CalcuLadder books 1, 2, and 3, plus ReadyWriter as a free bonus unit! CalcuPak 2 includes all material from CalcuLadder books 4, 5, and 6, plus AlphaBetter as a free bonus! With the CalcuPak software applications, you can browse, select, print out the CalcuLadder drills, keys, achievement records with ease! Print out as many copies of the drills as you need them, when you need them for your homeschool classroom!

To learn more about School Made Simple, click on the link below.

http://schoolmadesimple.com

And please, check out ALL the FREEBIES at Homeschool.com!

ANOTHER FREEBIE FEBRUARY Raffle! Enter to WIN!

Freebie-Feb-2017-Mini

Win a copy of the book Aunt Lotti’s London – as part of Homeschool.com’s FREEBIE FEBRUARY event!

 

lottiepurple

Enjoy the adventure that offers an advantage. The Picaresque of Imagine Purple is a fun, mystery book series with a sly, educational twist.

These books improve reading skills and develop critical thinking skills.

Educational fiction books are a perfect fit for curious readers, homeschoolers, and lifelong learners!

Click below to learn more about these wonderful adventure books.

http://picaresqueofimaginepurple.com

See ALL the FREEBIES at FREEBIE FEBRUARY – http://www.homeschool.com/freebie/deals/ !

Test Your Homeschooler’s Presidential Knowledge

Filed under: Daily News,Educational Adventures — Tags: , — dailynews @ 4:00 am

aop jpeg 200 x 150

 

Test Your Homeschooler’s Presidential Knowledge

This Presidents’ Day, test your knowledge of the leaders of our land with this fun, 10-question quiz! From previous professions to the most common presidential birthplace, there’s a topic to challenge every homeschooling history buff.

  1. The University of Virginia was founded by __________.

A. John Quincy Adams

B. James Monroe

C. Thomas Jefferson

D. Andrew Jackson

 

  1. Which president was the first to travel abroad while in office?

A. Theodore Roosevelt

B. William Howard Taft

C. Warren G. Harding

D. Franklin D. Roosevelt

 

3. __________ was Princeton’s first graduate alumnus.

A. Martin Van Buren

B. John Adams

C. John Quincy Adams

D. James Madison

 

  1. Before becoming president, this man was a peanut farmer.

A. Jimmy Carter

B. John Tyler

C. Calvin Coolidge

D. Grover Cleveland

 

  1. Which president officially named The White House?

A. John Adams

B. Andrew Jackson

C. Rutherford B. Hayes

D. Theodore Roosevelt

 

  1. This man is the only president to hold a doctorate degree.

A. Herbert Hoover

B. Franklin Pierce

C. Woodrow Wilson

D. James Garfield

 

  1. How long do retired presidents and first ladies receive protection form the Secret Service after leaving office?

A. 5 years

B. 10 years

C. 15 years

D. 20 years

 

  1. Which president was the first and only to be elected unanimously by the Electoral College?

A. George Washington

B. James Monroe

C. Thomas Jefferson

D. Abraham Lincoln

 

  1. __________ was the first left-handed president.

A. James Buchanan

B. James Garfield

C. Zachary Taylor

D. William Howard Taft

 

  1. Which state is the birthplace of the greatest number of presidents?

A. Texas

B. Ohio

C. Virginia

D. Massachusetts

Answers:

  1. C
  2. A
  3. D
  4. A
  5. D
  6. C
  7. B
  8. A
  9. B
  10. C

 

Alpha Omega Publications is a leading provider of PreK-12 Christian curriculum, educational resources, and services to homeschool families worldwide. AOP follows its mission every day by creating and providing quality Christian educational materials to thousands of students through curriculum, educational books and games, support services, family entertainment, and an accredited online academy. To learn more, visit www.aop.com or call 800-622-3070.

President’s Day

Filed under: Daily News,Educational Adventures — dailynews @ 4:00 am

presidents1

President’s Day is Monday, February 21.  Usually we associate President’s Day with President Washington and President Lincoln.  Why not teach about a more current President this year?  Some possible ideas include–

  • Presidents Roosevelt and Truman – World War II.
  • President Kennedy – Jackie Kennedy remarked that “There’ll be great presidents again…but there’ll never be another Camelot.”  Watch the Camelot video and discuss this quote.
  • President Jimmy Carter – Habitat for Humanity. Discuss whether you believe he made more of an impact during his presidency or after his presidency.

And remember – fun learning is forever learning!

 

WIN Kitchen FUN with Your Kids!

Freebie-Feb-2017-Mini

Enter to WIN a Kitchen Club Kids Recipe + Activity Gift Set from Kitchen Club Kids.  It sure sounds like a lot of FUN!  This prize is part of Homeschool.com’s FREEBIE FEBRUARY event.

And you might want to check out all the other FREEBIES, FREE downloads, FREE samples, and MORE!

kitchenclub

The Kitchen Club Kids Recipe + Activity Gift Set offers everything you need to get your little taste maker active in the kitchen and honor their achievements with a badge of accomplishment.

The Recipe + Activity Kit offers five original flavors from Chef Martin Lopez, complete with hands-on learning activities and learning experiences to turn your kitchen into a fun, teaching environment.

To learn more about this product, click on the link below.

https://kitchenclubkids.com/

And you can check out all the fun FREEBIES here.

Enter to Win an e-Explore Package from The Adventurous Mailbox

Freebie-Feb-2017-Mini

At Homeschool.com’s FREEBIE FEBRUARY event, you can enter to win an e-Explore package from The Adventurous Mailbox!  (The Adventurous Mailbox is also offering a physical book give-away as well!)

e-explorer

Kids will receive an exciting parcel from abroad containing a personalized invitation to join The Adventurous Mailbox’s online community. There, they can download all eight of the E-books (in a choice of formats. Kids can continue to explore world cultures, win prizes, follow characters’ blogs, and so much more.

Parents will also get full access to 100’s of lessons in the Teacher’s Lounge.

Click below to learn more about The Adventurous Mailbox.

https://theadventurousmailbox.com

And check out all the other freebies over at Homeschool.com’s FREEBIE FEBRUARY event!

Older Posts »

© Copyright, 2014 Homeschool.com, Inc. All rights reserved.
Web Hosting by Midtown Micro, Inc.